Elküldve: 2015. Január 28. Szerda, 14:17 Hozzászólás témája: Re: Tükör fűtés - bal oldal
xx610 írta:
MC_Pite írta:
Viszont nagyon hálás lennék ha dokumentálnád a tükör szétszedését, ha már úgyis szét kell kapni hogy kimegy-e a delej. (Szét kéne szednem a tükröket, de nem jöttem még rá hogy hogy )
Ugyanezen topikban a 2011. Február 6-i hozzászólásomban leírtam nagyjából a tükör szétszedésének mikéntjét. A fotóalbumomban képeket is találsz róla.
Hátha tudtam segíteni.
xx610
Ez az, köszönöm!
OFF: Pedro0000: Olyasmit, mint a linken. Kilépőfény (ez a kevésbé fontos része) ami tolatáskor is világítani fog, így a visszapillantóban végre nem a vak sötét látom majd az autó mellett tolatáskor.
Ha nagyon bele lendülnék (nem hiszem) azt a két ledet és foglalatot amit eedetileg kilépfénynek vettem még anno, a csomagtérajtóba rakom be, hogy legyen egy kicsivel több (helyről) fény ha pakolok a csomiban.
Szerk: A képeket elnézve a Pic tükör belsejéről, kezdek aggódni hogy hol fog elférni hasonlóan nagy rész bent a tükörben, remélem a nem motorosan behajlónál több hely lesz azért: link _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Csatlakozott: Apr 26, 2009 Hozzászólások: 2794 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015. Január 28. Szerda, 19:16 Hozzászólás témája:
En nem a tukrot baszkuralnam, hanem az indexet. 1000 penz egy foglalat, ha megfelelo iranyba rakod be a ledet, akkor tolatasnal csak hatrafele ad fenyt, a bura miatt kelloen iranyitottat. Raadasnak ha elrontod, olcsobb egy uj komplett, mint tukorhazat cserelni. _________________ 1.6 8v LPG
Csatlakozott: Nov 25, 2006 Hozzászólások: 89 Tartózkodási hely: Zala megye
Elküldve: 2015. Máj 20. Szerda, 22:24 Hozzászólás témája: tükör tető
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, honnan tudnék beszerezni 2007-es xsara picassóhoz bal oldali, fekete színű tükör fedelet ? Esetleg lenne valakinek elfekvőben ? Köszönöm. _________________ CXP Black 1.6i 16V Collection
Csatlakozott: Nov 25, 2006 Hozzászólások: 89 Tartózkodási hely: Zala megye
Elküldve: 2015. Máj 21. Csütörtök, 19:42 Hozzászólás témája:
Köszi. Megnéztem a linket, beszéltem is velük, de az új 5e feletti áron lett volna. Viszont találtam egy oldalt, picassobonto.hu, ahol nagyon korrektek voltak, valószínűleg Tőlük szerzem be. Ajánlom másoknak is ! _________________ CXP Black 1.6i 16V Collection
Csatlakozott: Jun 10, 2014 Hozzászólások: 98 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015. Máj 22. Péntek, 8:27 Hozzászólás témája:
mcworry írta:
Köszi. Megnéztem a linket, beszéltem is velük, de az új 5e feletti áron lett volna. Viszont találtam egy oldalt, picassobonto.hu, ahol nagyon korrektek voltak, valószínűleg Tőlük szerzem be. Ajánlom másoknak is !
Elküldve: 2015. Máj 30. Szombat, 18:43 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
A belső tükör szerelhető valahogyan? Magát a tükröt tartó legutolsó csuklón vettem észre, hogy ragasztva volt és mostanság elkezdett mállani. Cserélném, amíg nem késő. Szóval pont a belső tükör háza mögötti első csuklós idom lett ragasztva.
Csak az egész tükör cserélhető? Esetleg idomonként? Ha csak az egész, akkor annak mi a trükkje? Ragasztani kell az egészet a szélvédőre vagy a szélvédőre eleve ragaszva van valami és csak arra van pattintva a tükör? _________________ Citroen Xsara Picasso 1.6 8V [Sári] (2003) Fahéjbarna
Elküldve: 2015. Június 1. Hétfő, 8:38 Hozzászólás témája:
Simán ragasztani kell a szélvédőre, vannak diretk (nagyon) erős tükör/díszléc ragasztók.
Rajzot elnézve van egy VISSZAPILLANTÓ TALPAZAT, gondolom ezt ragasztjuk fel és erre kell felpattintani/csúsztatni a látható talpat.
Valószínű a tükör egyben lesz, mert a gömbcsukló nem szétszedhető. _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Elküldve: 2015. Június 1. Hétfő, 11:09 Hozzászólás témája:
MC_Pite írta:
Rajzot elnézve van egy VISSZAPILLANTÓ TALPAZAT, gondolom ezt ragasztjuk fel és erre kell felpattintani/csúsztatni a látható talpat.
Köszi.
Én igazából ezt az alkatrészt néztem, és itt nem látom a ragasztandó részt. [Látok] viszont valami csavarfélét, innen jött a remény, hogy talán le és felpattintós történet, nem kell ragasztani meg mókolni vele. _________________ Citroen Xsara Picasso 1.6 8V [Sári] (2003) Fahéjbarna
Elküldve: 2015. Június 1. Hétfő, 11:39 Hozzászólás témája:
Hello
van egy fil elem felragasztva az ablakra, arra rögzíti ez a csavaros elem a tükröt. alulról fel (vagy fentről lefelé, mát nem emléxem) lehet levenni a konplett tükröt. Ha leesne, lötögne a helyén, az első képen lévő becsavarozott lemezen kell összenyomni. _________________ Üdv: Lejbi
Elküldve: 2015. Július 19. Vasárnap, 20:56 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Lecseréltem a jobbos türöt és a csere után nem tudom irányítani föl-le mi lehet a baj? Ez már a második tükör az első nem volt jó és utána keletkezett a hiba az eredeti tükörrel is. A bal oldalal nincs semmi gond.
Csatlakozott: Aug 28, 2009 Hozzászólások: 1023 Tartózkodási hely: Nyúl York (Rimóc)
Elküldve: 2015. Július 19. Vasárnap, 21:18 Hozzászólás témája:
Esetleg a karosszéria és az ajtó között nem törhetett, szakadhatott el a vezetéke? Ki kellene mérni, odatalál-e az áram a tükörhöz... _________________ 2005.10 havi, 1,6 8v, Elit, Szahara ezüst, gázos 1 Piki
Elküldve: 2015. Július 20. Hétfő, 10:05 Hozzászólás témája:
OIL írta:
Sziasztok!
Lecseréltem a jobbos türöt és a csere után nem tudom irányítani föl-le mi lehet a baj? Ez már a második tükör az első nem volt jó és utána keletkezett a hiba az eredeti tükörrel is. A bal oldalal nincs semmi gond.
Elküldve: 2015. Július 20. Hétfő, 21:28 Hozzászólás témája:
Köszi a válaszokat!
Ma találtam egy kábelt ami el volt lapítva így azt elvágtam és összesodortam, de ezután se működött sajnos. Majd megnézetem a szerelővel. Biztosítékot már cseréltem.
Elküldve: 2015. Július 21. Kedd, 11:53 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
A két oldalsó tükröm csak egyszerre hajlandó mozogni állításkor... van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
A szerelő megnézte a kapcsoló jól működik.
Elküldve: 2015. Július 21. Kedd, 11:54 Hozzászólás témája:
mrdoctor írta:
Sziasztok!
A két oldalsó tükröm csak egyszerre hajlandó mozogni állításkor... van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
A szerelő megnézte a kapcsoló jól működik.
Előre is köszi!
Ja elfelejtettem, 2005-ös 1,6 8V benzines excusive picassoról és elektromos állítású fűthető tükrökről van szó.
Elküldve: 2015. Július 21. Kedd, 12:49 Hozzászólás témája:
Pedig olyan mintha a választó gomb lenne rossz, mindkét helyre (jobb és a bal tükör kiválasztására) engedélyezést/feszültséget ad szerintem. _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Elküldve: 2015. Július 29. Szerda, 18:51 Hozzászólás témája:
Sziasztok!Nekem is ugyan az problémám mint mrdoctornak.Hiába választom ki
melyik tükröt állítsam mindkettőt mozgatja.Van vmi elektronikája vagy BSI vezérli közvetlen? _________________ 1.6 Hdi 2005 110PS
Elküldve: 2015. Július 29. Szerda, 18:52 Hozzászólás témája:
Sziasztok!Nekem is ugyan az problémám mint mrdoctornak.Hiába választom ki
melyik tükröt állítsam mindkettőt mozgatja.Van vmi elektronikája vagy BSI vezérli közvetlen? _________________ 1.6 Hdi 2005 110PS
Csatlakozott: Dec 04, 2015 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016. Január 10. Vasárnap, 23:22 Hozzászólás témája:
Üdv!
Nemrég vettem egy 2005-ös 1,6 HDi-t. A tükrökkel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1) a bal tükröm rakoncátlankodik. Az egy dolog, hogy az elektromos behajtás nem megy benne, csak a jobb oldaliban, ez nem zavarna annyira. Viszont a ház sem áll fixen. A menetszél képes beljebb hajtani. Nem sokkal, csak pont annyira, hogy a korábban beállított tükör már ne álljon jól. Van erre valami megoldás a cserén kívül? Valami itthoni barkács? Persze ami jól is néz ki, a nyelet áttekerni szigszalaggal meg társai nem annyira bejövős ötletek...
2) Nem biztos, hogy jól le tudom írni, de megpróbálom. A tükör állításánál az a gondom, hogy a négy irány nem igazán válik el egymástól. A jobb-bal irányba beleveszi a rendszer a fel-le irányt is, így inkább kicsit átlósan mozognak a tükrök a koordinátarendszerben, nem a képzeletbeli tengelyek mentén. (Remélem, érthetően írtam le). Ez normális, vagy sem? Ha nem, mi okozhatja?
Csatlakozott: Aug 28, 2009 Hozzászólások: 1023 Tartózkodási hely: Nyúl York (Rimóc)
Elküldve: 2016. Január 11. Hétfő, 17:34 Hozzászólás témája:
Nem normális, hogy átlósan mozognak. Ugyan úgy elkülönítve kellene mozognia oldalirányba, mint fel-le. _________________ 2005.10 havi, 1,6 8v, Elit, Szahara ezüst, gázos 1 Piki
Csatlakozott: Feb 01, 2016 Hozzászólások: 58 Tartózkodási hely: Pécs
Elküldve: 2016. Február 20. Szombat, 19:25 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
A külső tükrökön látok tükörfűtés logót,ezt lehet valahol kapcsolni vagy automatikusan működik vagy mi a szösz? _________________ Setétkék Picasso Exclusive 2005 1.6 8V 95 paci "A francia az igazi!!!"
Elküldve: 2016. Máj 9. Hétfő, 19:35 Hozzászólás témája:
Kis segítséget kérnék: a bal oldali tükröm kicsit már leharcolt. A nyakánál, ahol behajlik, eléggé gyenge, pályán a menetszél kissé mindig behajtja, plusz a tükörlap is mozog a házban, azt már városi tempónál is lebegteti a szél. Szóval mindenképp csere a teljes tükör. Persze, hogy olcsó legyen az enyém az elektromosan behajthatós, fűthetős fajta. Ezek közül az elektromos behajlás nélkül tudok élni, ha nem olyan, hát azért nem fogok sírni, viszont a fűthető tükörhöz ragaszkodom.
Kérdés: van a Picassohoz nem fűthető tükör, vagy ilyen téren nem tudok mellényúlni? Ha fűthető, de nem behajlós tükröt veszek, a csatlakozók lábkiosztása megegyezik (persze a mozgatómotor kábelei nélkül), vagy nem fognak stimmelni a stekkerek sem?
Bónusz kérdés: a kis fedlap, ami a kocsi színére van fényezve adott esetben átpattintható egy utángyártott tükörházra, vagy kezdjek el barátkozni a gondolattal, hogy felemás tükreim lesznek? Esetleg keressek bontóban gyári darabot?
Köszönök előre is minden tapasztalatot ezzel kapcsolatban?
Elküldve: 2016. Máj 9. Hétfő, 20:02 Hozzászólás témája:
Petya217 írta:
Ugyanezen topikban a 2011. Február 6-i hozzászólásomban leírtam nagyjából a tükör szétszedésének mikéntjét. A fotóalbumomban képeket is találsz róla. Kétféle csatlakozó biztos van belőle évjárattól függően. Van fehér félig átlátszó csatlakozós 3x3 kiosztású (2003) és van kisebb méretű fekete csatlakozós 2x5 kiosztású(2005?), aminek a rögzítő fülei oldalt narancs színűek.
És igen, a felső fényezett lap átrakható az új tükörre.
Csatlakozott: Mar 20, 2007 Hozzászólások: 2062 Tartózkodási hely: Veszprém
Elküldve: 2016. Máj 9. Hétfő, 20:37 Hozzászólás témája:
Petya217 írta:
Kis segítséget kérnék: a bal oldali tükröm kicsit már leharcolt. A nyakánál, ahol behajlik, eléggé gyenge, pályán a menetszél kissé mindig behajtja, plusz a tükörlap is mozog a házban, azt már városi tempónál is lebegteti a szél. Szóval mindenképp csere a teljes tükör. Persze, hogy olcsó legyen az enyém az elektromosan behajthatós, fűthetős fajta. Ezek közül az elektromos behajlás nélkül tudok élni, ha nem olyan, hát azért nem fogok sírni, viszont a fűthető tükörhöz ragaszkodom.
Kérdés: van a Picassohoz nem fűthető tükör, vagy ilyen téren nem tudok mellényúlni? Ha fűthető, de nem behajlós tükröt veszek, a csatlakozók lábkiosztása megegyezik (persze a mozgatómotor kábelei nélkül), vagy nem fognak stimmelni a stekkerek sem?
Bónusz kérdés: a kis fedlap, ami a kocsi színére van fényezve adott esetben átpattintható egy utángyártott tükörházra, vagy kezdjek el barátkozni a gondolattal, hogy felemás tükreim lesznek? Esetleg keressek bontóban gyári darabot?
Láng autó árak:
fűthető: 10198 ft cikkszám: A6125364
elektromos állítású fűthető: 16126 ft cikkszáma: A6101339 (bár készleten nincs)
elektromos állítású fűthető, elektromosan behajtható, alapozott: 39980Ft
cikkszáma: A6121339 (ez sincs elméletileg)
Elküldve: 2016. Máj 10. Kedd, 6:29 Hozzászólás témája:
dizeles írta:
Petya217 írta:
Láng autó árak:
fűthető: 10198 ft cikkszám: A6125364
elektromos állítású fűthető: 16126 ft cikkszáma: A6101339 (bár készleten nincs)
elektromos állítású fűthető, elektromosan behajtható, alapozott: 39980Ft
cikkszáma: A6121339 (ez sincs elméletileg)
Elküldve: 2019. Március 7. Csütörtök, 19:21 Hozzászólás témája: Tükörcsere (jobb)
Sziasztok!
Sajnálatos módon a jobb oldali visszapillantó tükrömet le kellett cserélni, mert valami barom leszaggatta.
Ebből kifolyólag megrendeltem az új tükröt (https://zsu.hu/cikkszamkereso?s=VTK+305-0149+*IH%09) és a régit szétszedtem, hogy lássam mi rejlik benne.
Mivel a vásárlás előtt azért kicsit féltem, hogy az új tükör megfelelő lesz-e,(főleg a csatlakozó és vezeték miatt) ezért készítettem 3 képet a csatlakozóról, és a vezeték korbácsról. A képeken megtaláljátok az elnevezéseket és a csatlakozó szín-vezeték kiosztását.
Amúgy a tükör már az új "sárga" kisebb csatlakozóval rendelkezik (ha jól tudom 2004-tól már ez a csatlakozó van).
Magáról a tükörről:
- 9 vezetékes
- fűthető
- motorikusan be és kihajtható
- elektromosan állítható
- hőmérséklet érzékelővel ellátott
- OEM 815355
Pár érdekesség (ami nekem új volt):
- régebben olvastam az egyik fórumon, hogy a hőmérséklet érzékelő nem cserélhető, most amit én látok, hogy cserélhető (csatlakozója roncsolás nélkül bontható)
- A vége felé a motorikus be és kihajtás funkció már nem működött, most szétbontva látható a vezeték csatlakozójánál egy erős korrózió, valószínű, hogy ez okozta a problémát, de ehhez még le kell tesztelnem a motort külön tápegységről
- A tükör szétszedése, leszerelése, tükörlap leszerelése nem egy lehetetlen feladat nyugodtan lehet vele kísérletezni (mondjuk így könnyű, hogy zsebben volt a teljesen új tükör ) már aki szeret ilyenekkel foglalkozni
- A tükör tetején található fényezett műanyag lap (ettől féltem a legjobban, hogy megsértem, letöröm stb. ) végül egyszerűen lejött és átpattintottam az újra minden gond nélkül. Ettől függetlenül itt óvatosan mert könnyen letud törni a rögzítő "karom"... érdemes nem télen csinálni a nagy mínuszokban.
- A tükör lap is könnyen kiszedhető mindenféle roncsolás nélkül is.
Tudom, lehet valakinek nem új infók ezek, de remélem valakinek hasznára válik.
Elküldve: 2019. Október 20. Vasárnap, 13:48 Hozzászólás témája: Balos tükör
Üdv Fórumtársak!
Sajnos a bal viszzapillantómat letörték a parkolóban, így cserélnem kell, az lenne a kérdésem, hogy a 2003-as (fehér) csatlakozójú tükör melyik színű vezetéke felel meg a 2004-es (fekete) csatlakozós melyik vezetékének? Mivel amit itt a fórumon találtam kapcsolási rajzot ott csak betűkódok vannak megadva és az után-gyártott TYC tükrön azok nincsenek feltüntetve a vezetékeken.
Köszi a segítséget! _________________ Xsara Picasso 1.6I Elite (2003) 70Kw türkizkék / INF-808
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban