Hűdegáz...
A miénk (RD3) amúgy sem bír ilyen lukakkal, szerintem százszor igényesebb egy vakdugóra kivinni.
a kivezetés igen de maga a technikai megoldás?
Az is. Nem bemenetet választasz, hanem valamilyen áthallást használ, vagy csak a rádiótól menő jelbe köt bele, nem hiszem hogy ez egészséges, meg magas jelszint problémát is okozhat. Kb 12000 egy gyári tuti megoldás amit én is beraktam, nem vágnék bele ilyen taknyolásba. _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Csatlakozott: Oct 17, 2011 Hozzászólások: 8 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
Elküldve: 2014. Január 20. Hétfő, 12:43 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
Én megcsináltam. Jó a hangminőség!. ( Nekem sem az a fajta RD3 van mint a "cikkben", de ugyanaz a Philips Chip.
A kivezetést simán meg lehet oldani a "Másik" szívargyujtó csatlakozon. Ha lesz egy kis időm teszek fel képeket.
Ami hátrány:
-Nem tudod sem a Federt sem a Balanct állítani.
-Jah meg forrasztani az nagyon gáz
Csatlakozott: Apr 26, 2009 Hozzászólások: 2794 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2014. Március 30. Vasárnap, 11:03 Hozzászólás témája:
vasti írta:
Sziasztok, USB-s modult vásárolt már valaki? Yatour-t nézegettem, de úgy vettem ki, hogy az én típusom rd3-01 nem kompatibilis.
25e körül lehet kapni, szerintem annyiért már alsó-közép fejegységeket vesztegetnek, igaz, akkor ugrott az egységes gyári megjelenés.. Cserébe mindenképpen furkálni kell, mert a CD váltó csatlakozója ugye hátul van, valahová az eszközt is tenni kell, az meg csak a kesztyűtartóba lehetséges..
Egy jobb FM transmitter szerintem ugyanezt tudja.
Ohh, az lemaradt, hogy RD4-l kompatibilis csak. Gondolom RD3-ban nincs gyári CD-váltó. _________________ 1.6 8v LPG
Elküldve: 2014. Március 30. Vasárnap, 18:35 Hozzászólás témája:
PPGergo írta:
25e körül lehet kapni, szerintem annyiért már alsó-közép fejegységeket vesztegetnek, igaz, akkor ugrott az egységes gyári megjelenés.. Cserébe mindenképpen furkálni kell, mert a CD váltó csatlakozója ugye hátul van, valahová az eszközt is tenni kell, az meg csak a kesztyűtartóba lehetséges..
Egy jobb FM transmitter szerintem ugyanezt tudja.
Ohh, az lemaradt, hogy RD4-l kompatibilis csak. Gondolom RD3-ban nincs gyári CD-váltó.
Elküldve: 2014. Április 2. Szerda, 7:33 Hozzászólás témája:
Ha elég vonalbemenet (pl telefon lesz a jelforrás) akkor fele áron van pl tme-nél ami csak vonalbemenetet tud. _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Elküldve: 2014. Június 13. Péntek, 10:53 Hozzászólás témája: Kihangosító
Sziasztok,
kihangosítót szereltetek már Siemens/VDO RD3-01-be? A kihangosító hangját szeretném a gyári hangszórókon megszólaltatni, de a neten talált leírás alapján a zöld csatlakozó 11 és 12-es csatlakozóján nem működik.
Elküldve: 2014. Augusztus 21. Csütörtök, 10:59 Hozzászólás témája:
hajduzoli: Nekem sima vonalbementes van (Connects2 CTVPGX011), működik.
Ha nincs alapból bekapcsolva a cd-tár bemenet, akkor citroenessel (vagy szerviz) be kell kapcsoltatni.
Az SD kártyát CD-tárként fogja kezelni, 6 könyvtár, és azokban max 99 szám amit le tudsz kezelni.
Én szerettem volna kihangosítást beszéd/navigációhoz is, így én a telefonomat használom, meg a telefonomhoz egy vezetékes adaptert (így van mikrofon, hangerő/felvevő/léptető gombok). _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Elküldve: 2015. Március 18. Szerda, 10:42 Hozzászólás témája:
Blasto írta:
Na, emberek, azt hiszem nálam jobban senki nem járta körbe ezt a témát !
3 hifi szakszervíz és 2 Citroen márkakereskedés plusz a saját tapaszalatom alapján:
Az alábbi zsinor azért nem muxik, mert a VDO RD3 tipusú gyári rádió csak akkor fogad AUX-on jelet, ha:
- az ODB-n keresztül a kocsi számítógépe fel van programozva a CD tárra (kb 10 perces munka)
- az adatbuszon emulálni kell a CD tárat.
Ha ez meg van, muxik az alábbi kábellal...
A felprogramozást néhány ezer forontért megcsinálják a szakszervízbe, de a CD tár emuláló hardver legalább 25 eFt....
Ebböl már simán lehet venni egy közepes minőségű rádiót !
Tudom javasolni mindenkinek. 25 eFt, plusz 1500 Ft a lenti zsinor, amivel MUXIK az AUX bemenet !
Üdv!
Én egy olyan kábelt vásároltam, ami a gyári fejegység gyári aux kimenetéhez passzol, és 2 RCA kimenete van, de nem tudom a kormánykapcsolón átváltani hogy működjön.
Egy ilyen programozással megoldható ez is? (csak mert idáig CD tárról volt szó)
Van valami kontakt itt Pesten akit ajánlanál?
Elküldve: 2015. Március 20. Péntek, 9:49 Hozzászólás témája:
CNG-XP írta:
Blasto írta:
3 hifi szakszervíz és 2 Citroen márkakereskedés plusz a saját tapaszalatom alapján:
Az alábbi zsinor azért nem muxik, mert a VDO RD3 tipusú gyári rádió csak akkor fogad AUX-on jelet, ha:
- az ODB-n keresztül a kocsi számítógépe fel van programozva a CD tárra (kb 10 perces munka)
A felprogramozást néhány ezer forontért megcsinálják a szakszervízbe, de a CD tár emuláló hardver legalább 25 eFt....
Tudom javasolni mindenkinek. 25 eFt, plusz 1500 Ft a lenti zsinor, amivel MUXIK az AUX bemenet !
Üdv!
Én egy olyan kábelt vásároltam, ami a gyári fejegység gyári aux kimenetéhez passzol, és 2 RCA kimenete van, de nem tudom a kormánykapcsolón átváltani hogy működjön.
Köszi, szép napot!
Ha jól értem, te az RD4-hez való kábelt vetted. Aktív elektronika nélkül az RD3-on nem fog működni, CD tárat kell szimulálni. link _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Elküldve: 2015. Március 25. Szerda, 10:02 Hozzászólás témája:
MC_Pite írta:
CNG-XP írta:
Blasto írta:
Üdv!
Köszi, szép napot!
Ha jól értem, te az RD4-hez való kábelt vetted. Aktív elektronika nélkül az RD3-on nem fog működni, CD tárat kell szimulálni. link
Elküldve: 2016. Február 11. Csütörtök, 12:18 Hozzászólás témája:
A 3,5-es szétszedhetős headsetet váltottam a télen egy Bluetooth receiverrel, nekem szimpatikus.
Taotronics TT-BR03
NFC, 2 telefon egyidejű kezelése, zajszűrős mikrofon, hangerő/számléptető gombok, telefon és média stream üzemmód, aptX kompatibilis a jobb hangminőségért. Több népszerű típus közül főként azért vettem ezt, mert mindent tudott ami nekem fontos (az olcsók közül) és az amazon oldalakon elég jó értékelése van.
A szivargyújtós töltő természetesen gyenge telefon érdemi töltéséhez (navigáció közben), de ez legalább szétszedhetős (azaz meglévő több aljzatos usb töltővel is használható, vagy könnyen a műszerfal mögé költöztethető, stb).
Én egy másik, picike töltőbe dugtam, így még kellemsen feszesen megy előre a vezeték a középkonzol mentén, és könnyen rögzíthető - eredetileg be akartam építeni, de marad így mert gyakorlatilag alig látszik és nem akadok el benne.
Ez nem tudom hogy "felokosítható"-e a Yatou-féle extrákkal. Bár gondolom nem igazán, mert lehet hogy az mp3 file-okat nem tudja kezelni.
Tud valaki információt adni, hogy abban az esetben ha ez nem működik, akkor milyen gyári fejegységre érdemes lecserélni, ami "felokosítható" és a központi kijelző is rendben fog működni továbbra is?
Ez nem tudom hogy "felokosítható"-e a Yatou-féle extrákkal. Bár gondolom nem igazán, mert lehet hogy az mp3 file-okat nem tudja kezelni.
Tud valaki információt adni, hogy abban az esetben ha ez nem működik, akkor milyen gyári fejegységre érdemes lecserélni, ami "felokosítható" és a központi kijelző is rendben fog működni továbbra is?
Szerintem, ha pénzt akarsz költeni, akkor vegyél egy mp3 képes rádiót. _________________ 1.6 8v Sx 2003
Ha nem megy erőltesd! Ha eltörik akkor úgyis rossz volt!
Elküldve: 2020. Március 23. Hétfő, 6:39 Hozzászólás témája:
Én párom autójába Baseus BS-01-et vettem; minőségi töltő, és jó minőségű zenelejátszásra, türhetően használható telefonálásra. _________________ XP 1,6 16V 2008 chip > Megane 3 Grandtour 2014 C3 1.4i
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban