Csatlakozott: Feb 24, 2007 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Kisújszállás
Elküldve: 2017. Augusztus 14. Hétfő, 16:12 Hozzászólás témája:
vankot írta:
Szia
Pontosabban merre található ez a szoruló szelep?
Lajos írta:
Elment az alapjárat az autómon. Természetesen nem egy szerviz előtt, hanem egy isten háta mögötti helyen Erdélyben.
Trabanttal egyszerre taposva a féket és a gázt, még haza jöttem volna, de a Picassoval nem mertem megrizikózni 400 km-t.
A fiatal helyi szerelő szépen sorba ment a lehetőségeken.
-légszűrő-tiszta
-benzinszűrő-tiszta
-benzinszivattyú-jól nyomja
-gyertyák és szikra-rendben
-gyújtáshíd-szemre jó
-hőgomba-szabályoz
-első lambda szonda jónak tűnik
-az összes széthúzott csatlakozót megtisztította közben
-levegő beáramlást szabályzó szelep- SZORUL
Megsprézte tisztító és kenő anyaggal is és az autó megtáltosodott.
A műveletek közben persze kipróbáltuk, működik-e már.
NEM FOGADOTT EL SEMMIT A MÁSFÉL ÓRÁS MELÓÉRT! Csak egy üveg jóféle kisüstit tudtam rásózni.
A székely az székely!!!
A szűrő első műanyag házát leveszed úgy hogy előbb a tényleges szűrődobozhoz vezető gumiharmonikát kiveszed. A szűrő tetejét néhány csavar tartja, azokat nem is kell kiszedni, hanem a házat tartó csavarokat kell (azt hiszem 3 tartja csak) kitekered. Mindenestől le lehet húzni, ha a motorhoz vezető gumicső rész bilincsének csavarját is kilazítod. (Szinte semmi sem marad a motortér jobb harmadában.) Egészen a tűzfalnál van a szelep, egy kb. 8-10 centis átmérőjű torokban. Itt kapja a levegőt a motor. A kör alakú lapnak, ami a szelep, a közepén futó tengely két végét kell WD 40-nel megfújni.
Remélem segítettem. Sajna én nem vagyok olyan ügyes, hogy robbantott ábrával szolgáljak. _________________ Valamikori volt rodin szürke, rövid antennával, 1.6 benzines, 2007 Tendance+Lifeplus, megtéve 185000 km
Elküldve: 2018. Augusztus 30. Csütörtök, 12:29 Hozzászólás témája: Alapjárat hiba
Üdv a fórumtagoknak. Sajnos nekem is az alapjárat megy el főképpen akkor amikor már meleg a motor. Valaki tud segíteni abban, hogy javítható-e a pillangószelep illetve a szelepen lévő elektronika? Tud valaki egy szakembert ajánlani? A képen látható maga a szelep. Xara pic. 2006 1.6 benzines 80KW.
Sajnos ma már hideg motornál is előjött a hiba. Amikor hibátlan az alapjárat, akkor is elő lehet csalni a hibát azzal, hogy gyors 4-5 egymásutáni gázpedál lenyomás és elengedés után már elvész az alapjárat és leáll az autó.
Köszönöm a hozzászólók segítségét. A szerelő megtisztította a szelepet és azóta hibátlan az autó. Ki gondolná, hogy az a milligrammnyi kosz ennyi galibát tud okozni?
Legutóbb MVilmos23 szerkesztette (2018. November 21. Szerda, 22:00), összesen 1 alkalommal
Üdv a fórumtagoknak. Sajnos nekem is az alapjárat megy el főképpen akkor amikor már meleg a motor. Valaki tud segíteni abban, hogy javítható-e a pillangószelep illetve a szelepen lévő elektronika? Tud valaki egy szakembert ajánlani? A képen látható maga a szelep. Xara pic. 2006 1.6 benzines 80KW.
Sajnos ma már hideg motornál is előjött a hiba. Amikor hibátlan az alapjárat, akkor is elő lehet csalni a hibát azzal, hogy gyors 4-5 egymásutáni gázpedál lenyomás és elengedés után már elvész az alapjárat és leáll az autó.
Tavaly nyáron nekem Erdélyben sprézte be egy helyi szerelő ingyen a pillangó szelep tengelyét, s megjavult az alapjárat. Azóta sem volt gond vele. _________________ Valamikori volt rodin szürke, rövid antennával, 1.6 benzines, 2007 Tendance+Lifeplus, megtéve 185000 km
Tavaly nyáron nekem Erdélyben sprézte be egy helyi szerelő ingyen a pillangó szelep tengelyét, s megjavult az alapjárat. Azóta sem volt gond vele.
Köszönöm. Ezzel kezdünk aztán majd kiderül. A pillangószelep vezérlő egy kicsit drága mulatság lenne.
Köszönöm a hozzászólók segítségét. A szerelő megtisztította a szelepet és azóta hibátlan az autó. Ki gondolná, hogy az a milligrammnyi kosz ennyi galibát tud okozni?
Elküldve: 2020. Augusztus 4. Kedd, 11:17 Hozzászólás témája: Alapjárat eltűnik - NÉHA
Sziasztok!
február óta van nálunk egy 2006 év végi 1.6 16v benzines Xsara Picasso, eddig a legnagyobb megelégedésünkre. (mikor hozzánk került vezérlés-gyertya-szűrők-olajak,kuplung,fék,szilentek cserélve, klímahűtő nyáron cserélve, feltöltve)
Kb 2 hete checkengine, szerelőmet meglátogatva vezérmű-tengely jeladó hiba. Szerelőm egy autósboltban dolgozik fő(fél)állásban, már előre szólt hogy ebben szerinte csak főtengely van, és elvileg tényleg csak az. Azt ki is cserélte múlthéten.
Azóta a jelenség néha(kb naponta 1x) a következő:
Lejtő alján, vagy hideg motornál indításkor indul, majd kb 1 másodperc múlva le is áll. Sima üresben gázadásnál megmarad a jelenség. Gázadással-csúsztatással ha megyek vele kb 20-30 métert, akkor picit dadogó alapjárat van eddig, és onnantól fogva stabilan közlekedik, mintha feltanulná magától a helyes keveréket vagy nemtudom. (és az esetek többségében indul is újra normál módon. tegnap 1-2x nagy gáz és gázpedál elengedéssel is tudtam reprodukálni)
Múlt héten nyaralni voltunk vele, már ott jelentkezett, 600+ km-t "normál" úton tudtam menni vele, ezzel a fenti játékkal. Szervízben bevittem ott helyben, ugyanez a főtengely-jeladó hiba volt betárolva, azóta viszont nincs új tárolt hiba.
Teljesen tanácstalan vagyok, a szerelő és a villamossági szerelő elkezdett egymás közt pattogtatni a kábelhiba-nem kábelhiba tengelyen.
Van esetle valakinek valami ötlete hogy merre induljak tovább?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban